Мария Бутина, която излежа в САЩ 18-месечна присъда за действия като чуждестранен агент, благодари на хората, които са я подкрепяли след ареста й през юли 2018 година, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Бутина направи кратко изявление пред медиите в зоната за пристигащи пътници на московското летище "Шереметиево", след като пристигна с полет от Маями.

Трийсетгодишната Бутина бе освободена вчера от федералния затвор в Талахаси, щата Флорида, където излежа 18-месечна присъда. Тя бе осъдена заради опит да се инфилтрира в консервативни американски политически групи с цел да влияе върху президентската кампания в САЩ през 2016 г. и се призна за виновна, че е действала като нерегистриран чуждестранен агент.

На летището я очакваше баща й Валерий, пристигнал в столицата специално, за да посрещне дъщеря си, както и представители на множество медии.

Сред посрещачите бе и говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, допълва ТАСС. Тя направи първите снимки и видеа на срещата между баща и дъщеря, които след това бяха качени на страниците на дипломатическото ведомство в социалните мрежи.