Тихомир Георгиев, на 43 години, заподозрян за убийство, е бил в списъка на най-издирваните престъпници от Интерпол, след като избяга от съда в България, пише вестникът.

Георгиев, известен в подземния свят като Тишо Боксьора (Бореца-б.р.), е бивш приближен на българския мафиотски бос Златомир Иванов (Златко Баретата-б.р.), който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, добавя изданието. Георгиев се опита да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов.

Бореца е основен свидетел и срещу друга група за търговия с дрога - на Красимир Маринов-Големия Маргин. Разследването срещу него бе прекратено и възобновено миналата година.
Георгиев бе осъден през 2010 г. на 18 г. затвор от Софийския апелативен съд (САС) за убийството на Емил Велинов на 15 юни 2007 г. в град Момин проход.
Името на Тихомир Георгиев бе замесено и в убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков.

Вестник "Сън" е установил, че престъпникът работи в спортен клуб в Бърмъндзи и информирал Скотланд ярд. Набитият Георгиев с обръсната глава бил по къси спортни гащета, когато полицаите нахлули в залата. Той е задържан по силата на европейска заповед за арест. Докато го отвеждали, се заканил на репортера от вестника.

Изданието разказва, че Тихомир Георгиев, подозиран в редица престъпления, се е измъкнал от България, където е бил пуснат под гаранция в очакване на съдебен процес. Заподозрян е, че е убил един от собствените си наркодилъри за неподчинение. Пуснат под гаранция от 20 хиляди лири, Георгиев успява да избяга в Лондон преди края на процеса. Той прекарва месеци, живеейки по улиците, преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи Джон Руни да се смили над него. Без да знае за връзките му с престъпния свят, Руни го наема като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи.

На 7 декември Георгиев участвал дори в турнир по бокс и бил сниман на плаката, рекламиращ събитието.

Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.

Миналия август се появиха слухове, че Боксьора е убит.