Едномоторен самолет "Пилатус" се разби в сграда в италианския град Милано. Загинали са всички на борда - шестима пътници и двучленен екипаж, съобщи италианската полиция.

Машината, която е изпълнявала частен полет от летище „Линате” посока Олбия на остров Сардиния, е паднала върху двуетажна сграда недалеч от спирка „Сан Донато” на метрото. За щастие сградата, в която се е ударила машината, е била празна заради ремонтни дейности.

Според първоначални сведения в самолета е бил 68-годишният магнат в областта на недвижимите имоти Дан Петреску, който има румънско и германско гражданство. Заедно с него са пътували също 65-годишната му съпруга, която има румънско и френско гражданство, и 30-годишният им син Дан Стефан Петреску, с румънско и германско гражданство. Самолетът бил собственост на Дан Петреску и самият той го е пилотирал при днешната трагедия. Петреску беше един от основните инвеститори в сектора на недвижимите имоти в Румъния.

Очевидци разказаха, че двигателят на самолета е бил обхванат от пламъци. После машината сякаш пикирала неконтролируемо към сградата и се блъснала в покрива, след което се разбила и във всички посоки се разхвърчали отломки.