Необичайно студеното продължава да бъде в Гърция. Много ниски температури бяха регистирани тази сутрин в редица райони на Северна Гърция, съобщава агенция АНА-МПА. В Като Неврокопи (близо до границата с България - б.ред.) е била измерена температура от -17 градуса по Целзий, а в Орестиада, Североизточна Гърция са измерени -9 градуса.

Лошото време взе три жертви в южната ни съседка.

Вчера пожарникари са намерили телата на двама мъже на възраст 66 и 67 години близо до Атина. Ден по-рано - в събота, беше открито тялото и на 66-годишна жена. И трите жертви са загинали в резултат на придошли води след поройните дъждове в Гърция в четвъртък, съобщи гръцката противопожарна служба. Тримата били застигнати от проливен дъжд в град Кератеа, на около 45 километра югоизточно от Атина. Жената и по-възрастният мъж са били семейна двойка, а другият човек ги е карал на пазар.  В резултат на пороя са придошли водите на местна река, която отнесла автомобила.  Тялото на съпруга е намерено на десетина километра от мястото на автомобила, а шофьорът - на около 15 километра от там.

Студеният фронт в Гърция още не е отминал, предупреждават метеоролозите. Сняг дори и в центъра на Атина се очаква да донесе новата вълна от лошо време "Телемах", която ще засегне много региони на Гърция днес, съобщава агенция АНА-МПА.

В много области на страната ще бъдат регистрирани ниски температури и снеговалежи дори в ниските части в Източна Гърция, както и бурни северни ветрове, се казва в съобщение на метеорологичната служба на Националната обсерватория в Атина. В южните части на страната се очакват бури и дъждове. Влошаването на времето обаче ще бъде кратко и във вторник ще настъпи временно подобрение.