Президентът Доналд Тръмп се чувства много добре и не е имал температура през последните 24 часа, заяви на специален брифинг днес лекарят на Белия дом Шон Конли и добави, че е изключително доволен от напредъка на Тръмп, предаде Ройтерс.

По думите му президентът няма затруднено дишане. Той е наблюдаван внимателно за усложнения, но не е на кислород. Според лекуващия екип Тръмп е попитал за хидроксихлорокин, но не го лекуват с него.

Планирано е петдневно лечение с ремдесивир.

Самият Тръмп казал на лекарите, че се чувства в състояние да напусне клиниката още днес. Д-р Конли обаче уточни, че не може да посочи срок за изписването на Тръмп от болницата.

Снимка: БТА

Президентът на САЩ още не е на ясен път към възстановяване от коронавируса и някои от жизнените му показатели през последните 24 часа са били много обезпокоителни, заяви пред журналисти лице, запознато със ситуацията, предаде Ройтерс.

Според източника, настоял за анонимност, следващите 48 часа ще са критични от гледна точка на лечението на Тръмп. Оценката се разминаваше с тази на лекаря на Тръмп на днешния брифинг, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че президентът на САЩ е настанен във военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд.

Вчера стана ясно, че президентът и първата дама Мелания са дали положителни проби на тест за коронавирус. Преди да обяви новината Тръмп бе съобщено, че и сътрудничката му Хоуп Хикс е заразена.

Днес бе съобщено, че и ръководителят на кампанията на президента на САЩ Бил Степиън, е дал също положителен тест за коронавирус.

Другата близка съветничка на президента - Келиян Конуей, също е болна. С положителни проби за коронавирус са няколко конгресмени, присъствали на събитие в Розовата градина миналата събота, трима журналисти, отразяващи президента.