Британският премиер Тереза Мей, на която остават броени дни до предаването на поста, демонстрира отново танцувални умения на неостаряващите хитове на АББА като "Dancing Queen" и "Mamma Mia" на фестивала "Хенли", предаде Ройтерс.

Във видеоклип се вижда как тя танцува, рамо до рамо със съпруга си Филип.

Мей се прочу с танците си още миналата година при посещението си в Африка, както и на Конгреса на Консервативната партия.

След три трудни години на премиерския пост Тереза Мей изглежда все по-разкрепостена напоследък. Тя се "прочу" с танцовите си стъпки на два пъти през годините - първо при посещението й в Африка миналото лято, а след това на конгреса на консерваторите през есента, където излезе за заключителната си реч под звуците на "Dancing Queen" на АББА.

Тереза Мей определено имаше разтоварващ уикенд. Първо посети фестивала "Хенли", в събота гледа от кралската ложа женския финал на "Уимбълдън", а в неделя аплодира от трибуните английския отбор по крикет, който стана за първи път световен шампион, побеждавайки Нова Зеландия.

В може би последното й интервю като премиер в петък Мей заяви, че е "горда" и в същото време "разочарована", че не успя да прокара нейната сделка за Брекзит в Камарата на общините.

Мей ще предаде поста на 24 юли на Борис Джонсън или Джеръми Хънт, след като предния ден бъдат оповестени резултатите от гласуването на партийните членове.