Кметът на румънския град Кълъраш, който се намира на брега на река Дунав срещу град Силистра, е починал днес сутринта, след като се е заразил с новия коронавирус, съобщава информационният сайт Зиаре.

59-годишният Даниел Драгулин се заразил по време на предизборната кампания за местните избори на 27 септември, на които той не успя да спечели трети мандат.

Драгулин на два пъти се поставяше в самоизолация след контакти със заразени хора. Последната седмица преди местния вот той не можа да участва в предизборната кампания, защото вече бе заразен, припомня Зиаре.

Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) публикува прессъобщение, в което изказа съболезнования за кончината на кмета, който бе председател на местната организация на либералите в Кълъраш и заместник-председател на НЛП.

Премиерът Лудовик Орбан също изказа съжаление за загубата на "добрия приятел и колега Дан Драгулин". Орбан уточни, че Драгулин е имал и други здравословни проблеми.

На изборите на 27 септември Дан Драгулин бе победен от кандидата на опозиционната Социалдемократическа партия Мариус Дулче, който все още не поел поста, припомня Зиаре.