Турист се удави при потъването на туристическо корабче в района на средиземноморския курорт Алания, окръг Анталия, предаде турската частна телевизия НТВ.

Корабчето е превозвало над 30 души. Плавателният съд е потънал по неизяснена засега причина на 50-100 метра от пещера при крепостта на Алания.

Екипи на бреговата охрана се отзовали на получения сигнал за бедстващи хора и отишли на мястото, където заварили 30-ина души в лодката.

Намерено е тялото на един удавен човек, съобщава още телевизията.

Представител на руското консулство в Анталия съобщи за ТАСС, че загиналият е руски гражданин. Той уточни, че на борда на корабчето е имало 32 чуждестранни туристи, включително руснаци. Тялото на загиналия 37-годишен руснак било открито в трюма на корабчето.

Според руското консулство корабът се е натъкнал на подводни скали и е потънал, а пътниците са се спасили на скалите и по-късно са били откарани на брега, за да получат медицинска помощ.

Агенция ДПА съобщи, че по данни на бреговата охрана на борда е имало 38 души, от които един е загинал, а 37, включително 5 членове на екипажа, са били спасени. Два кораба на бреговата охрана и екип от водолази са били изпратени на мястото на инцидента.

Спасителната операция е приключила, причините за инцидента се разследват, съобщи бреговата охрана.