Старо видео, на което най-младият член на американския Конгрес - 29-годишната демократка Александрия Оказио-Кортез, танцува, се появи в мрежите, но вместо да й навреди, то допринесе за имиджа й, предаде Франс прес.

Във видеото, което не е датирано, Оказио-Кортез имитира танцова сцена от популярния през 80-те години филм "Клуб "Закуска", в който петима ученици, които всичко разделя, откриват, че имат общо помежду си, когато са наказани заедно. Във видеото Оказио-Кортез е била или ученичка, или колежанка.

Клипът се появи в анонимен акаунт в Туитър, създаден неотдавна. Към видеото имаше текст: "Ето как предпочитаната комунистка на Америка се държи като глупачката, каквато е в действителност". Но вместо записът да породи подигравки, много потребители на интернет изразиха симпатиите си към конгресменката и казаха, че тя е възхитителна във видеото.

Самата конгресменка пък се пошегува, че е доволна, че нейният талант на танцьорка сега е станал известен на хората.

"Не е нормално за отговорни народни избраници да имат репутацията, че танцуват добре и аз съм щастлива, че съм един от тези избраници, които танцуват добре. Не съм изненадана, че републиканците могат да си помислят, че да се забавляваш е нещо незаконно и нещо, което ви компрометира", казва младата дама, известна с яростните си постове в социалните мрежи срещу Доналд Тръмп.

Александрия Оказио-Кортез, нюйоркчанка с пуерториканска майка и американски баща, се превърна в последните месеци в звездата на лявото крило на Демократическата партия и дори приема да я описват като "радикална".