Автомобилна колона влезе през централния портал в правителствената резиденция "Дяоюйтай" в западната част на Пекин. В един от автомобилите вероятно се е намирал севернокорейският лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС, като се позова на свой кореспондент на място в китайската столица.

Снимка: БТА

По-рано телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че Ким Чен-ун е пристигнал на двудневно посещение в Китай със самолет Ил-76 на севернокорейската авиокомпания "Еър Корьо" и от летището е отпътувал за "Дяоюйтай" - затворен и добре охраняван парков комплекс с отделни вили, където китайските власти настаняват високопоставени гости от чужбина и организират важни прояви.

Снимка: БТА

Това е третото посещение на севернокорейския ръководител в Китай за тази година. Предните два пъти за визитите му бе съобщено едва след приключването им, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Снимка: БТА

Според наблюдатели Ким Чен-ун ще информира китайския президент Си Цзинпин за резултатите от срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур. Дискусиите в Китай може да включат и темата за евентуално смекчаване на санкциите срещу Пхенян, в които участва и Пекин като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Вашингтон настоява санкциите да бъдат запазени в пълния си обем до пълната денуклеаризация на Корейския полуостров. Подробностите на тази процедура и обвързването й със смекчаване и вдигане на санкциите обаче тепърва ще се уточняват.