Влакове, самолетни полети и курсове на фериботи бяха отменени днес в Обединеното кралство заради връхлетялата го буря с ветрове до 80 мили в час (129 км/ч), предаде АП.

Най-малко десет железопътни компании в страната са отправили препоръки да не се пътува, а двайсетина други са предупредили пътниците за предстоящи закъснения. Очаква се бурята Киара да прекъсне електропроводи и да блокира ж.п. линии с прекършени дървета и други отломки.

На лондонското летище "Хийтроу" няколко авиокомпаниии са решили да обединят днешните си полети, за да намалят техния брой заради лошото време. "Бритиш еъруейз" предложи на потребителите презаверка на билетите им по вътрешните и международните линии от летищата "Хийтроу", "Гетуик" и "Лъндън сити". "Върджин еърлайнз" е отменила някои свои полети.

Заради "Киара" във Великобритания са издадени 22 предупреждения за наводнения и 149 за заплаха от наводнения. На моста "Хъмбър" край Хъл в Северна Англия е забранено движението на високи камиони и кемпери.

Силното вълнение в Ирландско море е принудило фериботни компании да отменят няколко курса. Отменено е 10-километрово бягане в Лондон, в което се очакваше да участват 25 хиляди състезатели.