Един човек беше убит, а друг ранен, след като от камион ги блъсба на шествие на гей прайд в Южна Флорида в събота вечерта, съобщава ABC News.

"Това, което започна като празник, бързо се превърна в трагедия на днешния парад", заяви в изявление шерифът на окръг Брауърд Грегъри Тони.

"Въпреки че властите все още събират информация, знаем, че двама души, участвали в парада, са били ударени от превозно средство. Единият човек е починал, а другият остава хоспитализиран", допълни той.

"Тази трагедия се разигра на няколко крачки от мен и моя екип, ние сме съкрушени, след като станахме свидетели на този ужасен инцидент", добави Грегъри.

И двамата са откарани в здравния медицински център Broward, където единият е обявен за мъртъв. Длъжностни лица заявиха, че другият мъж засега е в стабилно състояние.

Властите все още разследват дали това е инцидент или умишлено действие. Полицията обяви, че шофьорът е задържан за разпит.

"Разследването е в процес и разглеждаме всички възможности", заяви говорителят на полицията във Форт Лодърдейл детектив Али Адамсън на пресконференция.