Силен тътен, наподобяващ взрив, отекна днес по обед в Париж и предизвика тревога сред жителите на френската столица, съобщи Франс прес. Многобройните обаждания претовариха спешните телефонни линии и се стигна дотам, че от полицията да излязат с официално съобщение, че не става дума за експлозия.

"Тътенът беше предизвикан от изтребител, преминал звуковата бариера", написа в Туитър префектурата на полицията и призоваха гражданите "да не задръстват с обажданията линиите за спешни повиквания".

Изтребителят, счупил звуковата бариера над Париж, е изпратен да ескортира пътнически самолет, изгубил контакт с контролната кула, предава Ройтерс.

Силният тътен стресна и тенисистите на провеждащия се в момента турнир от  Големия шлем "Ролан Гарос". Някои от мачовете на турнира бяха прекъснати, макар и за секунди. Бърза популярност в социалните мрежи набра клип от срещата на Стан Вавринка и Доминик Кьопфер, който показа смущението на двамата след мощния гръм в небето. 

Парижаните са особено чувствителни по темата след серията терористични нападения през последните години.  Само през 2015 г. първо 12 души загинаха при атентат срещу сатиричното списание "Шарли Ебдо", а няколко месеца по-късно екстремисти от "Ислямска държава" убиха 130 души в концертната зала "Батаклан", като след това трима от атентаторите се самовзривиха по време на приятелски футболен мач между Франция и Германия на "Стад дьо Франс".