Бившият президент на САЩ Джими Картър беше изписан от болница, където беше приет тази седмица заради фрактура на таза при падане, предаде Асошиейтед прес.

95-годишният Картър беше приет в понеделник вечерта в Медицински център Фийби Съмтър за наблюдение и лечение на незначителна фрактура на таза, получена по време на падане в дома му в Плейнс, Джорджия.

Центърът "Картър" съобщи в изявление, че Джими Картър сега се възстановява в дома си.

Това е третото му падане през последните месеци. Първото през пролетта наложи операция за замяна на тазобедрена става. Картър падна още веднъж този месец и въпреки че получи 14 шева, още на следващия ден сe появи, макар и с бастун, на строежа на къща на благотворителната организация "Хабитат за човечеството" (Habitat for Humanity) в Нашвил, щата Тенеси.

Картър беше президент от 1977 до 1981 г. и се лекуваше от рак. През август 2015 г. му беше отстранена малка бучка от черния дроб. Този месец той разкри, че има меланом в мозъка и черния си дроб.

95-годишният Джими Картър е най-възрастният жив бивш президент в историята на САЩ. Той и 92-годишната Розалин неотдавна станаха най-дългогодишната "първа двойка", надминавайки Джордж и Барбара Буш, с над 73-годишен брак.