Швейцарските власти издирват 37-годишен мъж и 6-годишно момиче, които от вчера са в неизвестност, след като колата им е била отнесена при наводнения, предизвикани от силните дъждове в швейцарските Алпи, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Полицията в южния кантон Вале заяви днес, че няма особени надежди двамата да бъдат открити живи. През нощта ги търсиха над 70 спасители и хеликоптер

В интернет бяха публикувани видеозаписи от наводненията, на които се вижда как в коритото на р. Лозанс в района на селището Шамосон се разбива внушителна вълна от вода, кал и отломки. Властите заявиха, че друга отнесена при наводнението кола е открита, но тя е била празна.

Кола се подава от калния порой, в какъвто се е превърнало коритото на р. Лозанс в района на селището Шамосон, Швейцария. Колата е била празна

Снимка: AP/БТА

Точно преди година - на 9 август 2018-а, районът бе сполетян от подобно бедствие: кални фонтани затрупаха коли и къщи в Шамосон. Причината тогава бяха силни бури, които изхвърлили калта на повърхността. Пострадали тогава нямаше, но много коли и къщи бяха затрупани от земната маса.