Издирваният за взривовете в колежа в кримския град Кирч е открит мъртъв. По данни на Рен тв роденият през 2000 г. Владислав Росляков се е самоубил. Той е бил студент в учебното заведение от 2015 г.

Според Kerchinfo.com нападателите са били общо четирима, като другите трима са заловени живи. По-рано телеграм-каналът Mash разпространи две снимки на Владислав Рослаков. От тях се вижда как той влиза в колежа с яке, а след това е по фланелка с къси ръкави и оръжие в ръце.

Междувременно, Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че жертвите вече са 13, а пострадалите - 70, като данните все още не са окончателни. Десетки лекари продължават да работят на мястото на трагедията.

Следственият комитет на Русия определи случилото се като "терористичен акт". Същото заключение даде и Росгвардия. На мястото на трагедията има и военни части, както и няколко единици бронирана техника.

По-късно обаче следствието бе преформатирано от "терористичен акт" в "умишлено убийство на двама и повече души", съобщи представител на следствените органи.