Претърсени са различни обекти в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия и столицата Берлин, където се смята, че заподозреният атентатор от нападението с камиона на столичен коледен базар Анис Амри е пребивавал, съобщи говорителката на прокуратурата Фрауке Кьолер, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

Сред претърсените места в Берлин е била джамия, която според германското вътрешно разузнаване е място за събиране на радикални ислямисти, а в Северен Рейн-Вестфалия е обискирано общежитие на бежанци в град Емерих, отбелязва ДПА.

Претърсен е и туристически автобус в югозападния град Хайлброн след получен сигнал. Арести не са извършени.

Кьолер съобщи, че пръстови отпечатъци на тунизиеца Анис Амри са намерени върху шофьорската врата и отстрани на камиона, с който бе извършено нападението в Берлин от понеделник.

"Смятаме, че Амри е управлявал камиона", добави тя. Прокуратурата е издала заповед за задържането на Амри.

Властите на Берлин съобщиха, че 12 души все още получават лечение в болница за тежки наранявания от нападението с камион на коледния базар в Берлин. Неуточнен брой от тях са в критично състояние.

Други 14 души с по-леки рани продължават да са в болница, а 30 други са изписани. В нападението бяха убити 12 души.

Здравното министерство на провинция Берлин уточни, че ранените в нападението, които са били приети в болница, са 56 души, а не 48. То уточни, че някои от пострадалите в атентата са отишли в болници самостоятелно, отбелязва АП.