Издъхнал е четвърти човек, ранен при терористичната атака на Коледния пазар в Страсбург, съобщи прокурорът на Париж, цитиран от "Le monde". Починалият бе тежко ранен и бе в критично състояние.

Пета жертва на атентата е в мозъчна смърт.

В четвъртък френските спецчасти ликвидираха и стрелеца 29-годишният Шериф Шекат. Той е бил застрелян след акция, продължила 5 часа. Операцията е определяна като една от най-мащабните през тази година във Франция. Над 700 тежко въоръжени полицаи се включиха в издирването. Акцията започна през деня, продължи с 5-часова пълна блокада на квартала, в който се намират близките на 29-годишния мъж. 

29-годишният Шериф Шекат има общо 27 присъди и е прекарал 4 години в затвора. Френските медии отново сочат затворите като най-важно гнездо за радикализация - голям процент от извършителите на подобни нападения през последните години са дребни престъпници, станали екстремисти зад решетките.

Вторник вечерта, малко преди 20 часа, Шериф Шекат в средата на коледния базар откри огън срещу минувачите. Нападателят е имал освен пистолет и нож. Тогава преди да успее да избяга от полицията с такси той е бил ранен в ръката. Шекат беше застрелян в четвъртък вечер след 48-часово преследване.

След това радикалната групировка "Ислямска държава" заяви, че е бил неин боец, но не даде доказателства в подкрепа на това твърдение.