Техническият експерт Ян Уилсън обяви, че изчезналият на 8 март 2014 г. Боинг-777 с полет MH370, на борда на който имаше 239 души, се намира в джунгла на висока надморска височина в Камбоджа. Той направи разкритието, което се счита за голям пробив в най-голямата мистерия с изчезване на самолет, пред вестник "Дейли стар".

Размерите на Боинга, открит чрез Google maps (Гугъл памс), показват, че това може би е именно този на Малайзийските авиолинии, чиято съдба е неясна вече повече от 4 г. Корпусът, който се вижда, е с дължина около 70 метра, което е малко повече от официалните данни за 63,7 метра, а между опашката и основната част има мистериозна дупка. Смята се, че вероятно това се е получило вследствие на удара на самолета в земята, когато опашката се е откъснала.

Уилсън уточни, че самолетът лежи на повърхността, което ще позволи разследващите екипи да отидат на мястото.

По думите му то е се намира близо до района, откъде беше съобщено, че е изчезнал. Боингът излетял от столицата на Малайзия Куала Лумпур в 00,41 ч. Трябвало да пристигне в Пекин в 6,30 ч. сутринта, след 3700 км полет. Около 1,30 ч. през нощта обаче въздушният контрол загубил контакт с машината, докато летяла над морето между Малайзия и Виетнам.

На борда на Боинга имаше 227 пътници и 12-членен екипаж.

Преди няколко месеца отново се смяташе, че самолетът е открит чрез спътници на НАСА и Google maps - но на дъното на океана, на 16 километра от неголемия остров от групата на Сейшелите - Раунд. Това обаче не беше потвърдено.