Виталий Кличко днес официално встъпи в длъжност за трети път като кмет на Киев, след победата си на местните избори в Украйна, предаде ТАСС. На първото заседание на новия състав на Киевския общински съвет той положи клетва и получи съответното удостоверение.

Кличко определи като главна своя задача на кметския пост борбата с пандемията от коронавируса и преодоляване на последиците й за икономиката.

"Пандемията настъпва с нова сила. Виждаме това всеки ден, отчитаме рекордни показатели за брой заразени, включително днес - 1799 нови случая. Виждаме разочароващата статистика, сложната ситуация в икономиката, и за преодоляването на тези трудности идваме да работим", каза кметът пред общинския съвет.

Сред първите си задачи той посочи приемането на бюджета на столицата за следващата година, удължаване на облекченията за бизнеса и реализацията на започнатите от предишния състав на съвета проекти. Кличко призова също всички партии в киевския общински съвет да работят като екип. "Сам човек, въпреки ръста от два метра, спортното минало, железните мускули, нищо не може да направи. Само като обединим усилията си ще можем да направим така, че всеки киевчанин да види позитивни промени в нашия град", обобщи Кличко.