Кадрите как сириецът Осама Абдул Мохсен е спънат от операторка на унгарска телевизия, докато се опитва да избяга от сборния пункт за бежанци в граничния унгарски град Рьоске с дете на ръце, обиколиха света.

Оказа се обаче, че Мохсен е бил част от свързаната с "Ал Кайда“ терористична организация "Джебхат ан Нусра“ преди да избяга от Сирия, пише изданието "Интернешанъл Бизнес Таймс", цитирано от "Фокус". 

Вижте снимки >>>

Международната общност бе възмутена от кадрите и подкрепи Мохсен. Операторката бе уволнена, а Мохсен бе поканен да живее в Испания, където му бе предложена работа като футболен треньор.
Дори и световно-известният футболист Кристияно Роналдо от "Реал Мадрид“ се срещна с него.

Оказва се обаче, че Мохсен е бил ислямист от "Джебхат ан Нусра“ и също така се е бил срещу кюрдските милиции в Северна Сирия.

Според кюрдската партия "Демократично обединение“ Мохсен е участвал и в насилственото потушаване на въстание в град Камишло през 2004 г, когато над 50 кюрди биват избити.

Снимки, публикувани на страницата в социалната мрежа "Фейсбук“ на Мохсен, са доказателство, че той не само е бил член на "Джабхат ан Нусра“, но е и избивал кюрди в Северна Сирия.