Индиец похарчи 4000 долара, за да си поръча маска за лице от чисто злато, за да се пази от Covid-19, предаде Франс прес.

За изработването на предпазното средство на Шанкар Курхаде са били необходими на майсторите-златари 8 дни. Маската от благородния метал тежи 60 грама.

Притежателят й е бизнесмен от град Пуне в западната част на страната.

"Маската притежава малки пори, които ми позволяват да дишам. Не знам дали е ефикасна за предпазване от коронавируса, така че взимам и други мерки!", с гордост заявява Курхаде.

Когато излиза от дома си, 49-годишният бизнесмен се окичва със златни бижута с общо тегло 1 килограм. Сред тях фигурират масивна гривна, ланец и пръстени, които носи и на петте пръста на дясната си ръка.

Г-н Курхаде, който притежава фабрика за производство на хангари, заимствал идеята за своята маска от друг свой съгражданин, който използвал сребърна.

"Хората искат да си правят с мен селфита и са силно впечатлени, когато ме видят в този вид по пазарите", доверява индиецът.

Индия наложи задължително носене на предпазни маски на обществени места, след като в страната бяха регистрирани 650 хиляди заразявания и 18 600 смъртни случая, припомня агенцията, цитирана от БТА.