Хазаре бе арестуван във вторник, за да му се попречи да започне гладна стачка, но след няколко часа бе освободен, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
Позволено му бе да проведе тридневна гладна стачка, но Хазаре отказа да напусне ареста, докато не получи разрешение за безсрочна гладна стачка и то на обществено място.

Десетки хиляди демонстранти в цяла Индия излязоха на улиците, за да подкрепят Хазаре и неговата кауза. В крайна сметка бе постигнат компромис и той прие да гладува 15 дни в един от парковете на столицата.
Поддръжниците му, лагеруващи пред затвора "Тихар", в който се намираше общественикът, приветстваха с радостни възгласи новината, че той е приел сделката, и скандираха името му.

74-годишният Хазаре спечели симпатиите на милиони индийци с искането си за по-строги мерки срещу корупцията. Арестът му наред със задържането на около 1500 негови последователи шокира много хора в Индия, където още е силен споменът за борбата за независимост на Махатма Ганди чрез гладни стачки и ненасилствени протести.

Хазаре, който и в облеклото си копира Ганди, се превърна в символ на недоволството на индийците от корупцията. Не всички обаче одобряват методите му. Мнозина казват, че с тактиката си на безсрочна гладна стачка, той изнудва правителството и се опитва да принуди депутатите да приемат неговия вариант на закон за борба с корупцията.