Около 2500 души участваха в демонстрация в германския град Кьотен, провинция Саксония-Анхалт, свикана от крайнодесни групи след смъртта на 22-годишен германец, починал след сбиване с афганистанци.

Полицията съобщи, че младият германец е починал от остра сърдечна недостатъчност според първоначалните резултати от аутопсията. Смъртта му не е била пряко причинена от раните, които е получил при спречкването през уикенда с чужденците, които са арестувани. След обявяването на резултата от аутопсията сега полицията ги разследва за причиняване на тежки телесни повреди.

Вчера беше съобщено, че двама или трима, според различни информации, афганистанци влезли в спор с германка на местна детска площадка. Двама минувачи - граждани на федералната република, се намесили и се стигнало до сбиване. 22-годишният починал по-късно в болница.

Той има брат - десен екстремист, съобщи "Билд".

Полицията в града засили присъствието с оглед на събитията в Кемниц, но участниците в протеста снощи бяха много по-малко от хилядите, които се събираха там през изтеклите седмици.

През нощта срещу 26 август в саксонския град Кемниц почина от раните си 35-годишен местен жител, намушкан с нож. По данни на следствието нападателите са били мигранти от Сирия и Ирак. Двама от тях са арестувани, а още един - иракчанин, се издирва. 

"Винаги се страхуваш нещо подобно да не се случи. Сега и всичко това с младежите... винаги има разлика в мненията на хората, но е толкова лошо когато се отнемат човешки животи", коментира сега жител на Кьотен пред Ройтерс.