Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Родъм Клинтън и нейната дъщеря Челси Клинтън са съавторки на книга, посветена на изтъкнати жени, обяви днес техният издател, цитиран от Асошиейтед прес.

Издателството "Саймън енд Шустър" каза, че "Книга за храбрите жени" ще излезе на книжния пазар на 1 октомври. Тя ще е първа обща публикация на майка и дъщеря Клинтън. И двете имат предишни самостоятелни публикации - "Какво се случи?" и "Преживяна история" от майката и детската книга "13-те американки, променили света" от дъщерята.

Издателят и авторките не разкриват финансовия аспект от договора за публикуване на новата книга. Клинтънови са представлявани от вашингтонски адвокат, съдействал за издаването на книгите на Хилари Клинтън и на бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Барак Обама.

"Книга за храбрите жени" включва портрети на над сто жени, сред които кандидатката за президент на САЩ Шърли Чизъм, саудитската активистка Манал Ал-Шариф, актрисата и тв звезда Елън Дедженерис и писателката Чимаманда Нгози Адичи.

Според Хилари Клинтън персонажите са жени "лидери, осмелили се да се изправят срещу статуквото, да задават неудобни въпроси и да вършат нещата докрай". В изявление Челси Клинтън посочва, че общото между жените в книгата е техният "пламенен оптимизъм, че делото и животът им ще променят света".