Руски хеликоптер падна и се подпали тази сутрин в Краснодарския край в Южна Русия, предаде ТАСС, цитирайки местните власти в района на произшествието. Пилотът е загинал.

Трагичният инцидент е станал недалече от черноморското пристанище Новоросийск. Лекият хеликоптер тип Robinson R44 е принадлежал на компанията "Абрау-Дюрсо" и е летял към град Анапа. Пилотът е бил сам на борда. По-късно бе уточнено, че загиналият е Юрий Корольов - директор на фирмата "Въздушен транспорт Абрау", която е нетърговски партньор на "Абрау-Дюрсо".

Обстоятелствата на инцидента с хеликоптера все още се изясняват. От спасителната служба в Новоросийск уточниха за ТАСС,че хеликоптерът е паднал на планински склон. На земята няма разрушения. На място са пристигнали следователи, извършва се процесуална проверка, съобщиха от пресслужбата на южноруското следствено управление по транспорта.

В справка на ТАСС се посочва, че от началото на 2015 г. до вчера в Русия са станали 12 катастрофи с леки хеликоптери от тази марка - 4-местния R44 и 5-местната му модификация R66. При тези инциденти са загинали около 30 души. Този тип леки хеликоптери се използват главно от бизнесмени и техните компании.