Лондонската полиция е станала жертва на хакери, които са разбили официалния профил на институцията в социалната мрежа "Туитър", публикувайки редица ексцентрични съобщения, съобщава британският вестник Telegraph, цитиран от "Фокус".

Съобщенията са с антиполицейска насоченост и призовават за освобождаването на обвинения в изнасилване рап изпълнител Дигга Д., като някои от тях са съдържали нецензурни думи по адрес на полицаите.

От Скотланд ярд заявиха, че официалната страница на полиция "Метрополитън" е била обект на "неоторизиран достъп". Според старши полицейският офицер Рой Смит, екипът на полицията "работи усърдно за да изтри съобщенията и подсигури сигурността на профила".

В изявлението си служителят призовава потребителите на "Туитър" да "игнорират съобщенията от профила на полицията докато не се възстанови контрола върху него".

Рано сутринта в събота обиждащите "туитиве" бяха свалени. Официален говорителя на "Метрополитън" отрече да е имало "хакване" на профила, като в момента се установяват подробностите по случая.