Агенция Интерфакс отбелязва, че клипът на българския фолк изпълнител има хомосексуално съдържание.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата. Под клипа на Азис са публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Пуси райът".

"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин.
Тези надписи се смениха с друг, който гласеше "Справедливият съд може да бъде само открит. "Пуси райът" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено.
Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Пуси райът" - "Путин запали огньовете на революцията". В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.

Самият Азис коментира пред БНТ как приема използването на неговия клип. "По някакъв начин мога да го приема двустранно, може да бъде като една бяла лястовица, като поздрав, визитна картичка с послание за мир и толерантност към различните", заяви той в разговор по Skype от Монте Карло, където в момента е на почивка.

Според него "Пуси райът" малко са прескочили границите с акцията си в църква, но е убеден, че наказанието им е несправедливо. "Всички тези неща, които се случиха на тези момичета, не бива да се случват през 2012 г. на никой. За мен това нещо означава само едно, че в Русия комунизмът не си е отишъл", добави фолк изпълнителят.
На въпрос дали въпреки това е готов да пее за Путин, той обаче отговори: "С удоволствие, защо не? Всичко е бизнес".

„Пуси райът” получиха присъди от по две години лишаване от свобода заради скандална акция срещу руския президент Владимир Путин в храма "Христос Спасител" в Москва.
Вчера стана ясно, че руските власти издирват още две участнички в "молитвата" "Господи, изгони Путин!".

Руският опозиционер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров пък бе обвинен, че е ухапал полицай по време на протеста прес съда, когато се произнасяха присъдите. За това той може да бъде осъден на 5 години лагер или глоба в размер на 200 000 рубли (около 5000 евро).
"В много видеа, разпространяващи се в интернет, може да се види, че полицаи ме задължаха в момент, когато говорех с журналисти и след това ме удариха. Това опровергава отправените ми обвинения", заяви Каспаров.
Той твърди, че служителят на реда е ухапан от куче. Опозиционерът се казани да заведе контрадела за незаконно задържане и клевета.