eBay уточни, че базата данни е била атакувана в края на февруари и началото на март и е съдържала криптирани пароли и друга нефинансова информация. Сайтът допълни, че няма доказателства за неразрешена дейност по сметките на потребителите, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

eBay отбеляза обаче, че промяната на паролата е най-добрата практика и ще помогне за по-голямата сигурност на потребителите на сайта.

Калифорнийската компания има 128 милиона активни потребители, като оборотът й общо възлиза на 212 милиарда долара през 2013 година.

На корпоративния си сайт eBay уточнява, че хакерите са имали достъп до информацията, след като са получили данните за достъп до системата на малък брой служители. Компанията е научила за това преди две седмици.

"Базата данни ... включваше имената, криптираните пароли, имейл адресите, физическите адреси, телефонните номера и дата на раждане на клиенти на eBay", се посочва в съобщението.

Базата данни обаче не е съдържала финансова информация или друга поверителна лична информация.

eBay притежава и сайта за парични трансфери PayPal. Компанията уточнява, че неговите данни се съхраняват отделно, криптирани са и няма доказателства да са били достъпни.