Голям пожар избухна в Ханкли Комън, град в английското графство Съри, в който са снимани сцени от филма от поредицата за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол", предадоха ДПА и Прес Асосиейшън.

На място са изпратени няколко противопожарни коли. Хората са призовани да не отварят прозорците си и да избягват зоната. Очаква се борбата със стихията да продължи до утре.

Причините за пожара са неизвестни, но властите призоваха хората да изхвърлят фасовете си на правилните места и когато си правят пикник да носят кошници с храна вместо преносими барбекюта и скари.

В Германия пък петима души бяха ранени, а на фирма за автомобилни гуми бяха нанесени щети, оценявани за милиони евро заради пожар, избухнал след сватба, предаде ДПА. 

Сватбата била вчера вечерта в град Гамертинген. Щастливият младоженец, собственикът на компанията за продажба на автомобилни гуми, организирал сватбеното си тържество в помещенията на фирмата. Вечерта приключила с изпълнения на австрийския поп изпълнител Ди Джей Отци и с празнични фойерверки. Има съмнения, че някои от тях са подпалили после помещенията на компанията. Сигналът за пожар бил подаден в 11,30 ч. местно време.

Изгорели са гуми, части от склада, коли и газови бутилки. Четирима души са се натровили от дима и са били приети в болница, а бягащ от пламъците човек е паднал и се е порязал.