Група полуголи протестиращи срещу климатичните промени, предизвикаха оживление днес в британския парламент, притискайки задните си части към стъклените прегради в галерията за посетители в Камарата на общините, докато законодателите се мъчеха да се съсредоточат върху дебатите за Брекзит, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Докато депутатите започваха за пореден ден протяжните си обсъждания как и дали изобщо страната трябва да напусне Европейския съюз, дузина протестиращи се събуха по гащи, за да покажат изписаните по гърбовете им лозунги като "SOS", "Спрете да губите време", "Климатична справедливост сега", отбелязват Франс прес и Асошиейтед прес.

Демонстрантите заявиха, че с протеста си са искали да привлекат вниманието на политиците към проблема за климата и екологичната криза.

Полицаи изведоха протестиращите, някои от които бяха залепили ръцете си с лепило за стъклената преграда. Силите на реда казаха, че са арестували групата за нарушаване на общественото благоприличие.

През това време депутатите от Камарата на общините се готвеха за нови вотове по евентуални алтернативи за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Снимката е от страницата в Twitter на Джеймс Хейпи, съобщи АП