Годеницата на сина на албанския премиер Еди Рама е сред жертвите на катастрофалното земетресение в Албания, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Кристи Речи, която е на 24 години, е била погребана вчера заедно с родителите си и брат си, посочва новинарският сайт shqiptarja.com. Кристи е била сгодена за Грегор Рама. В пост в Инстаграм Грегор се сбогува със загиналата в труса Кристи и нейното семейство.

Жертвите при земетресението в Албания вече са 48. Пострадали са около 790 души. Изпод развалините бяха извадени 45 човека. Издирвателно-спасителните операции продължават. Земетресението с магнитуд 6,4 стана рано сутринта във вторник на дълбочина от 10 километра.

Папа Франциск направи благотворително дарение от 100 000 евро за пострадалата Албания, а фондация Отворено общество, основана от филантропа Джордж Сорос, обяви, че отпуска 500 000 долара спешно финансиране за усилията за възстановяване на страната.

Правителството на Хърватия ще отдели 135 хиляди евро за хуманитарна помощ за Албания, съобщи хърватският премиер Андрей Пленкович след заседание на министерския съвет.

С вертолети на хърватската армия в Албания ще бъдат транспортирани сътрудници от гражданската отбрана, отговарящи за издирване и спасяване на затрупани хора. В Албания ще бъдат пратени и генератори, палатки и друго нужно оборудване.