Германски федерален съд съобщи, че е отхвърлил обжалването на иракски кандидат за убежище по дело за изнасилване и убийство на 14-годишна германка, предаде Асошиейтед прес.

През юли м.г. иракчанинът Али Башар беше осъден на доживотен затвор след продължил четири месеца процес, който разпали напрежение около приемането на мигранти в Германия. Съдът постанови, че деянието е особено тежко, което означава, че обвиняемият вероятно няма да бъде освободен след 15 години, както е обичайно в Германия.

Башар, който е бил на 21 години, когато е извършил престъплението, беше осъден за изнасилването и убийството на Сузана Фелдман във Висбаден през май 2018 година.

Сузана била много красива

Скрийншот: YouTube/Multikultistan

Смята се, че Башар е пристигнал в Германия през октомври 2015 година. Той и семейството му напуснали дома за кандидати за убежище след убийството. Башар е бил арестуван впоследствие от кюрдски сили в Ирак и предаден на германската полиция.

Федералният съд съобщи, че е отхвърлил обжалването на присъдата на Башар с решение от 28 април. Сред аргументите си против присъдата иракчанинът твърдеше, че връщането му от неговата страна е било нарушение на процедурата.