Фактура за направен PCR тест се изисква на границата ни с Гърция. Всеки, който ще пътува към южната ни съседка, трябва да разполага с фактура от направения PCR тест.

До 31 август всички пътуващи към Гърция ще трябва да попълват и електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form).

Властите уточняват, че данните за контакт в Гърция, който трябва да фигурират във формуляра, се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Формулярът може да изтеглите от тук.

Освен това от 18 юли служителите и клиентите на супермаркетите в Гърция ще трябва да носят маски за лице. Новината беше обявена от генералния секретар по търговията и потреблението Панайотис Стампулидис. Глобата при неспазване на заповедта е 150 долара.

И днес трафикът на ГКПП "Кулата-Промахон" бе натоварен. Това е първият уикенд, след като страната въведе задължителен PCR за туристите. Въпреки че почивката се оскъпява, българите не се отказаха, тъй като на границата тази сутрин имаше чакащи коли от 3-4 през нощта.

Затова още на съмване полицейски патрули се включиха и подпомагаха пропускането на колите.

Предимно румънци искат да влязат в Гърция и затова има големи опашки, предаде БНТ.

Нито един случай на коронавирус не е установен през последното денонощие при проверките, които се извършват на граничните пунктове при влизане в Гърция, съобщи гръцката телевизия Скай, като се позовава на официални данни.

За изминалите 24 часа в Гърция са установени 19 нови случая на коорнавирус. От тях три са "внесени" от чужбина, но заразените са се явили доброволно за тестване, а не са установени на граничните пунктове. Девет от новите случаи са в област Атика.

Няма смъртни случаи от коронавирус в страната през последното денонощие.