При дръзкото нападение в северните предградия на Марсилия пътнически влак се врязал в заграждението, което принудило товарния влак да спре, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.
 
Двайсетимата бандити ограбили няколко вагона след 21 часа и изчезнали в нощта. Засега не е известно какво са отмъкнали. Няма ранени при нападението, но от местната полиция съобщиха, че е имало "риск за живота на хора".
 
"Нападенията срещу влакове не са новост, но са доста рядко явление", каза Давид-Оливие Реверди от полицейския съюз, цитиран от Ройтерс. ДПА допълва, че според свидетел някои от маскираните бандити носели метални щанги.
Те не обърнали внимание на пътническия влак с 26-има пътници, а се заели с товарния зад него, притежание на "Юро карго рейл", дъщерна компания на германската "Дойче бан".

От компанията казаха, че влакът превозвал "потребителски стоки".

ДПА припомня, че в района на Марсилия се ставали и други обири на влакове. Последният случай е от юни 2008 г. в същата част на града. Тогава бандити откраднаха компютърно оборудване, след като преградиха ж.п. линията с контейнер за строителни материали.