Това съобщава френският вестник в. "Фигаро", като се позовава на данни от разследването, цитиран от БТА.

След като стрелял по жертвите си в Монтобан, нападателят побягнал, но се блъснал в жена на име Мартин, която току-що излизала от местното магазинче за цигари. Тогава каската, която носел, за да се прикрива, леко се повдигнала и жената успяла да види малка татуировка на лицето му. Тя го описва като мъж със среден ръст, но със здраво телосложение.

Свидетел съобщи, че стрелецът, наречен от медиите “самотният вълк”, е носил окачена на врата си малка камера, кадрите от които могат след това да бъдат качени в интернет, предаде БНТ. 
Използването на камера напомня на случая от лятото на миналата година в Норвегия. Тогава убиецът Андерш Брайвик взел камера, за да снима действията си, но я забравил в камионетката, която взриви в центъра на Осло.

Същевременно разследващите на убийството на военен в Тулуза на 11 март са проверили контактите му в интернет и са установили, че убитият се опитвал да продаде мотоциклета си "Сузуки". Той дал обява в интернет сайта "Доброто кътче" и там с него се свързал кандидат-купувач, за когото се предполага, че е убиецът. Двамата си уговорили среща, за да уредят продажбата. Военният от Тулуза, чието име е Имад ибн Зиатен, беше застрелян до мотора си, припомня изданието.

Около 250 следователи работят по две основни версии - че убиецът е или антиислямист, или крайнодесен екстремист.

Междувременно френският президент Никола Саркози увери израелския премиер Бенямин Нетаняху в пълната си решимост да залови човека, извършил четворното убийство.
"Бъдете уверен в пълната решимост на френските власти извършителят на този подъл и низък акт да бъде заловен и след това съден с цялата строгост, която налагат сериозността и жестокостта на това престъпление", пише Саркози до Нетаняху.

Очаква се френският държавен глава да отиде на парижкото летище "Роаси", за да се поклони пред ковчезите с тленните останки на четирите жертви, преди те да бъдат качени на самолет за Израел. Трите убити деца са били с двойно гражданство - френско и израелско, а четвъртата жертва - 30-годишен преподавател по еврейска религия, баща на две от децата - е бил само френски гражданин. Семействата на убитите пожелаха те да бъдат погребани в Израел.
По информация на АФП френският външен министър Ален Жупе ще придружи близките до Израел.

По-рано днес във всички френски училища, Националното събрание и Сената бе запазена минута мълчание в памет на жертвите.