Той добави, че размяната на информация между президентите Еманюел Макрон и Доналд Тръмп "априори потвърждава използването на химически оръжия".

"Ако бъде установено кой е отговорен - президентът на Републиката го напомни няколко пъти, ако е пресечена червената линия, ще има ответни действия", каза говорителят Бенжамен Гриво пред радио Европа-1.

"Еманюел Макрон и Доналд Тръмп размениха информации, които потвърждават априори използването на химически оръжия", добави той.

Двамата са инструктирали екипите си да продължат разследванията.

"Президентът на Републиката ще говори отново в следващите 48 часа с президента Тръмп", каза Гриво. На въпрос дали ще се състои насроченото в края на май посещение в Русия, с оглед на развоя на сирийската криза, Гриво отвърна:

"Засега тази официална визита не е поставена под въпрос. Трябва винаги да се разговаря, дори когато има разногласия - това е принципът на многостранната политика. Не бива да бъдат изолирани едни, а други - не. Но наред с това трябва да се признават отговорностите и на едните, и на другите, особено в този район, където големи регионални сили упражняват влияние - независимо дали Турция, Иран или Русия".