Банкер, проститутка и шеф на фирма - тази необичайна "тройка" привлякла вниманието на финансовата полиция, съобщава електронното издание "Депеш", цитирано от БТА.

В продължение на близо две години, между август 2007 и юни 2009 г., мениджърът на строителна фирма в района на Тулуза прехвърлял в лична банкова сметка пари на компанията - 260 000 евро в чекове.
"Съпругата ми не бива да знае", казал той на 42-годишния директор на банката, който според "Депеш" имал безупречна кариера и проявявал пълна дискретност.

46-годишният шеф на строителната фирма се влюбил в българска проститутка, която срещнал на улицата в Тулуза. С пари на фирмата той й наел апартамент, плащал за пътуванията й до България и за всякакви нейни прищевки. Така предизвикал подозренията на службата за финансово разузнаване. Тя засякла тегления на 100 000 евро, които били изпратени на трима души в България чрез Western Union.
Полицията поставила под наблюдение
мениджъра, първоначално заподозрян в сводничество, а след това и директора на банката.
Двамата са изправени пред съда за злоупотреба с държавни средства и пране на пари.

"Не знаех за кого са парите, не знаех нищо за тази сметка", увери пред съда директорът на банката. Мениджърът твърди, че плащал, защото го изнудвали с компрометиращи снимки. Според адвоката му той попаднал в капан, защото се влюбил в българското момиче.
Прокурорът поиска 15 месеца затвор за влюбения строителен мениджър.