Той очарова хората за втори път през последните две години, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Трюдо, който е в Манила за срещата на регионалните лидери, се отби в ресторант на Джолибий фудс (Jollibee Foods Corp) след посещение в съседна акушеро-гинекологична клиника, която подкрепя семейно планиране - трудна тема в населените предимно с католици Филипини.

Той поздрави почти всички в заведението, ръкува се и се прегръща с фенове, след като си поръча пържено пиле и ягодов шейк.

"Мога ли да си го взема за из път? Ще го ям в колата", каза Трюдо, след което мина зад щанда за снимка с персонала на Джолибий.

По-рано, когато кацна на летище "Кларк", усмихнатият Трюдо се смеси с множество от деца, събрали се, за да поздравят официалните лица, пристигащи за срещата на върха (на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия - АСЕАН).

С някои той се поздрави чрез жеста "дай пет", а на други помаха.

При предишното си посещение в Манила канадският премиер спечели анкета на Туитър (Twitter) с хаштаг APEChottie, в която хората бяха помолени да гласуват за най-привлекателен лидер на срещата на високо равнище на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) през 2015 година.

"Той е толкова красив! И е толкова мил", каза 29-годишната Рина Апарисио, която бе сред клиентите на ресторанта за бързо хранене.

Помолих за селфи и той веднага се съгласи, добави тя.

Пред заведението стотици хора скандираха, докато Трюдо се качваше в автомобила си, махайки на импровизираните плакати с надпис "Добре дошли във Филипините!".

През януари Трюдо посети първия ресторант на Джолибий в град Уинипег, Канада - страна със стотици хиляди филипински имигранти.

Компанията Джолибий, оценявана на 5 милиарда долара и наричана Макдоналдс (McDonald's) на Филипините, се стреми да стане глобална с основни цели като Китай и Съединените щати.