Сигнал за активен стрелец в комплекса на американския Конгрес вдигна полицията накрак, предадоха световните агенции. След щателно претърсване говорителят на столичното полицейско управление във Вашингтон Хю Карю успокои обществеността, че стрелец не е открит, няма и ранени. 

Още снимки вижте тук >>> 

В изявление, направено в 14:45 ч. местно време, от полицията съобщиха, че "няма никакви потвърдени съобщения за изстрели", но претърсват комплекса по сигнал, подаден на спешния телефон 911. Претърсени бяха офис сградите на Сената и около тях.  

Снимка: БТА/AП

Хората в офис сградите в горната камара на Конгреса бяха призовани да намерят подслон на място. 

Конгресът на САЩ е в лятна ваканция и повечето депутати отсъстват. На място обаче има персонал - десетки работници в кафенета на Сената, охрана, работещите по поддръжката на сградите. Те, както и медиите, които работят в офис сградата, бяха предупредени да "затварят, заключват и стоят далеч от външни врати и прозорци", да пазят тишина и да заглушат електрониката. 

В крайна сметка полицията не откри стрелец. 

"Получихме телефонно обаждане за активен стрелец. Изглежда това е бил фалшив сигнал. Не бяха открити нито ранени, нито нападател", каза  говорител на силите на реда във Вашингтон.

 

Снимка: БТА/AП

Снимка: БТА/AП

Остава засилено полицейското присъствие в комплекса.