Това съобщи Майк Шрьопфер - най-високопоставеният технологичен мениджър в социалната мрежа - в публикация в блога си, предава ClubZ.

В съобщението пише, че над 70 млн. от тези 87 милиона са потребители от САЩ. В президентските избори през есента на 2016 г. гласуваха около 126 милиона американски граждани. При това положение, ако се допусне, че зад всеки от засегнатите профили във Facebook стои отделен реален човек с избирателни права - то числото звучи стряскащо.

Facebook шпионира SMS-ите на потребители си > > >

До момента се смяташе, че компанията Cambridge Analytica е имала нерегламентиран достъп до данните на 50 млн. профила в мрежата.

Новите данни, съобщени от Шрьопфер, показват още, че не 270 000, а около 305 000 потребители са инсталирали приложението This Is Your Digital Life, чрез което са се събирали данните от профирите в социалната мрежа. Над 16 милиона от засегнатите профили са регистрирани извън САЩ. От тях - британските профили са около 1 милион, 600 000 - от Канада, над 300 000 в от Австралия.

Facebook изтри стотици руски страници и акаунти >> >> >>

Следващата седмица Зукърбърг ще даде показания Сената на САЩ, съобщава "Вашингтон пост". Демократи и републиканци ще разпитват шефът на социалната мрежа не само за последния скандал, но и за всички проблеми на социалната мрежа от последните години.

Ден след разкриването на сюжета с Cambridge Analytica създателят на Facebook обяви какви са мерките, които компанията ще вземе, за да гарантира сигурността на данните на своите потребители.

Една от мерките - потребителите да виждат най-горе на стената си с новини и нотификации кои са активните приложения, които използват и в които са регистрирани - трябва да бъде активирана на 9 април.

Как да изтриете своя Facebook акаунт > > >