Заподозряната като руска шпионка сътрудничка в Европарламента е работела за унгарски, а не за български евродепутат. Това стана ясно, след като изданието EUobserver, което разпространи информацията за Мата Хари в деловото обкръжение на крайно десни български депутати, в сряда направи редакционна поправка в първоначалния текст, където "български" просто беше заменен с "унгарски".

Коригираният текст вече звучи така:

"И в трети подозрителен случай, бивша дългогодишна асистентка на крайнодесен унгарски евродепутат със сенчести руски връзки промени името си и кандидатства за стажове в програми на ЕС и в базирани в Брюксел медии.

Нейното CV включваше позиции с Колежа на Европа в Брюж, който обучава много бъдещи служители на ЕС. Тя е давала уроци по йога в зелено предградие на Брюксел, което много служители на ЕС и техните семейства наричат свой дом.

"Нейният профил показва, че [името не се разкрива от EUobserver] е посредник с руските служби", каза източник от западното разузнаване."

"Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива." Това заяви пред OFFNews евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, след като започнаха да свързват разкритието на EUobserver с евродепутатите от ВМРО.