Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши известна представителка на опозицията, съобщава ДПА.

Ердоган заяви днес в Анкара, че на председателката на "Добра партия" Мерал Акшенер е бил "даден много добър урок" миналата седмица в неговия роден град Ризе, допълва БТА.

Ердоган подигравателно нарече Акшенер "булката" и каза, че тя може да се радва, че се е отървала леко. "Това е само началото. Почакай и виж какво още ще се случи. Почакай и виж", заплаши Ердоган.

Президентът визираше инцидент в черноморския град Ризе при посещение на Акшенер. Според информации в медиите е имало конфликт между Акшенер и привърженици на Ердоган. Не стана ясно какво точно е предизвикало напрежението.

Миналата седмица Акшенер сравни Ердоган с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Според държавната телевизия ТРТ това е била една от причините за напрегнатата атмосфера в Ризе. Ердоган подкрепя палестинците в конфликта в Близкия изток и непрекъснато обвинява Нетаняху за смъртта на цивилни.

Акшенер е била министър на вътрешните работи през 90-те години. Тя бе съперник на Ердоган на президентските избори през 2018 г, като получи 7 процента от гласовете. Според социологическо проучване на института Метропол тя би получила сега около 43 процента, ако се кандидатира на президентски избори срещу Ердоган, който би се класирал на второ място с 38,5 процента от гласовете.

Следващите парламентарни и президентски избори в Турция са предвидени да се състоят през 2023 г., но има многократни спекулации за предсрочни избори.