Свободната, отговорна и национална преса е един от най-важните поддръжници на усилието на нашата държава да постигне светло бъдеще, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

Държавният глава каза това на церемонията по раздаване на "Анадолските медийни награди" в президентския дворец в Анкара снощи.

В речта си Ердоган подчерта, че влиянието на Турция в региона е вече признато, а правителството му ще остане твърдо в решимостта си да постигне целите, които си поставя за стогодишнината от основаването на републиката през 2023 г.

"Днес ние сме на прага на 2023 г., най-големият крайъгълен камък към изграждането на велика и силна Турция. Последната надежда на онези, които се борят да държат Турция встрани от преструктурирането на глобалната система, е да съживят старата Турция през 2023 г.", заяви Ердоган и изрази пожелание "те отново да се провалят".

На церемонията на шестото издание на Анадолските медийни награди, присъждани от Съюза на анадолските издатели, "Годишната награда за комуникации" получи директорът по комуникации на турското президентство Фахреттин Алтун.