Според плана властта трябва да бъде предадена на вицепрезидента Омар Сулейман, с подкрепата на египетската армия, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.
В преходното правителство ще бъдат поканени да участват широк спектър от опозиционни групировки, в това число и забранената организация "Мюсюлманско братство".

Според някои от източниците обаче, засега нито Сулейман, нито военните са готови да се разделят с Мубарак. Американската страна намекнала, че държи именно на Сулейман и ако начело на страната застане "друг човек от силовите структури" без конкретен план за мерки за свободни избори, Конгресът на САЩ може да замрази военната помощ за Кайро.

В същото време египетската опозиция отново призовава привържениците си да се съберат днес на площад "Тахрир" и да устроят решаващия и този път "последен ден на Мубарак", съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА. Организаторите се надяват да съберат отново 1 милион демонстранти за Ден на заминаването на президента.
Самият Мубарак обяви в интервю, че няма да се раздели с поста и няма да напусне страната.

През изминалата нощ на площад "Тахрир", въпреки полицейския час, останаха хиляди демонстранти, които пренощуваха в палатки и се топлеха около огньове, след продължили през целия ден сблъсъци с привърженици на Мубарак. Те завършиха с много жертви и хиляди ранени.

Десетки чуждестранни журналисти бяха бити, арестувани или сплашвани през последните два дни, а през изминалата нощ никоя телевизия не показа директни кадри от площада.
Задържани бяха и репортер и оператор от българската ТВ7, но бяха освободени.