Според информациите това е станало в пустинната област Фаюм, западно от Кайро. Около 700 затворници са избягали, а високопоставен служител с ранг на генерал е бил убит, според телевизия Ал Арабия.
Според други съобщения разгневената тълпа е отвлякла друг висш служител на отбраната, също с ранг на генерал.

Според Си Ен Ен това не е единственият подобен инцидент. Бягства е имало от затворите в Александрия, Асуан, Даманхур и Вади-Натрун. Смята се, че на свобода са се измъкнали поне пет хиляди затворници. В интерес на безопасността египетската армия временно затвори автомагистрала между двата най-големи града – Кайро и Александрия. Има опасност оказалите се на свобода престъпници да влошат още повече сложната криминогенна обстановка в страната, характеризираща се с нападения срещу частна и държавна собственост и разграбване на магазини и супермаркети.

Над 100 души са били убити по време на антиправителствените протести в Египет снощи, съобщиха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на източници от силите за сигурност и медицинските институции. Все още няма официални данни за броя на жертвите. Според предишна статистика, представена от АФП, броят на загиналите възлизаше на 92 души.

Медицински източници заявиха за Ройтерс вчера, че около 2000 души са били ранени в цялата страна, но е вероятно с избухването на нови протести броят им да се е увеличил, посочва агенцията.