Двуетажен автобус, превозващ група от 70 ученици от 15 до 18 години и възрастни, се преобърна близо до град Лоуни, Устецки край, Чехия. Инцидентът е станал малко преди 9 часа тази сутрин.

"Някои от децата са ранени, като трима имат наранявания от средна степен", съобщи пред журналисти представител на полицията Даниел Витек, предава ТАСС.

Няколко деца са били заклещени между седалките и са спасени от пожарникари. Повечето от ученици са леко ранени, предимно синини, ожулвания и порязвания. Едно от децата е закарана в болница в Прага, а останалите в близките лечебни заведения.

Шофьорът не е успял да се справи с управлението на автобуса, в резултат на което превозното средство излиза от магистралата и се преобръща.

На мястото на инцидента са привлечени значителни сили на полицията, спасители и линейки. За евакуацията на пострадалите е извикан медицински хеликоптер, който не е успял да кацне поради силна мъгла, предаде Вести.ру.

Според информация на Чешката телевизия, пътуващите в автобуса са от Жатец и е отивала на ски в Австрия. Общо 58 ученици и 11 възрастни са били в автобуса.

Инцидентът се разследва от полицията.