Известните актьори - двойници на лидера на КНДР Ким Чен-ун и на президента на САЩ Доналд Тръмп, са вече в японския град Осака, където на 28 и 29 юни ще се състои срещата на високо равнище на Г-20, съобщи в Туитър Хауърд Екс, който изпълнява ролята на севернокорейския ръководител, предаде ТАСС.

Двойниците на двамата държавни лидери, станали през последните години световноизвестни, се разхождат из Осака, снимат се с минувачите и дори ядат в стил брудершафт традиционното ястие такояки ( пържени тестени топчета с плънка от парченца октопод). В разговори с журналисти двамата на шега напомнят, че наскоро са си разменили красиви и топли писма.

Кариерата на двойника на Ким започна през 2011 г., когато актьорът от китайски произход Хауард Екс започна да получава предложения да се снима в киното и за телевизията, най-вече в Хонконг. Той признава, че през последните три години е успял да постигне най-голяма прилика с лидера Ким. По време на последната зимна олимпиада в Южна Корея Екс имаше минути на световна слава, когато появата му с двойника на Тръмп Денис Алан предизвика фурор.

Вчера истинският Доналд Тръмп замина за Япония. Президентският самолет излетя за Азия в 14,00 ч. местно време (21,00 ч. бълг. време) от авиобазата Андрюс в щата Мериленд. Очаква се в Осака Тръмп да има поредица двустранни срещи с други лидери, сред които руският държавен глава Владимир Путин.

Тръмп обаче каза, че няма да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун по време на пътуването си в Азия.

"Ще се срещна с много други хора. Не. . . с него", каза Тръмп пред репортери при потеглянето си от Белия дом за полета. - "Но може да разговарям с него под друга форма", добави той, без да уточни какво има превдив.

Двамата обаче редовно си разменят писма, се срещнаха два пъти - през юли 2018 г. в Сингапур и през февруари тази година в Ханой. Преговорите между тях за денуклеаризация на Северна Корея до голяма степен се провалиха.

Тръмп заяви, че няма да е длъжен да дава отчет и за разговорите си с Путин.

"Това, което ще му кажа, не е ваша работа", заяви американският президент.