Двама души бяха ранени при стрелба пред джамия в град Брест, Западна Франция.

Стрелецът избяга, но няколко часа по-късно бе намерен мъртъв в Гипава, близо до Брест. Той се е самоубил с изстрел в главата, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем, цитирана от БТА.

Според информацията, разпространена първо от в. "Телеграм", мъжът е стрелял няколко пъти около 16,30 ч. пред джамията в квартал Понтанезен в Брест. Двамата ранени са без опасност за живота. Единият от простреляните е имамът на джамията.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи в туит, че е наредил да бъдат засилени мерките за сигурност около местата за богослужение в цялата страна след днешния случай. Регионалната администрация заяви, че двамата ранени са хоспитализирани.

Свидетели на инцидента разказаха, че са чули 6-7 изстрела, а след това автомобил Рено Клио се е отдалечил от мястото. Тогава властите приканиха жителите да избягват района, докато полицията разследва атаката. Френската прокуратура за контратероризма заяви, че проучва ситуацията, за да прецени дали има причина да се подозират терористични мотиви.