Вчера следобед 73-годишният американски президент Доналд Тръмп посети военна болница "Уолтър Рийд" близо до Вашингтон за годишния си медицински преглед, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Предишното му явяване на преглед беше през февруари тази година, но според Белия дом този път той е решил да избърза заради ангажиментите си в предизборната кампания.

Предвиждайки следващата година да е много натоварена, президентът използва този малко по-спокоен уикенд във Вашингтон, за да се подложи на годишния си медицински преглед и изследвания в болница "Уолтър Рийд", каза говорителката на Белия дом Стефани Гришам.

Малко след това обаче Тръмп уточни в акаунта си в Туитър, че това е само първата част на ежегодния му медицински преглед и че всички етапи на този преглед ще приключат идната година, предаде ТАСС. Тръмп отбеляза, че засега всичко е отлично.

След прегледа на президента в началото на годината лекарят на Белия дом Шон Конли съобщи, че Тръмп е висок 1,90 м, тежи 110 кг и здравословното му състояние "е много добро".

На 8 февруари президентът прекара над четири часа във военната болница за изследвания, извършени от Конли и още 11 специалисти. Тогава резултатите излязоха шест дни след прегледа, отбелязва Асошиейтед прес.

През 2018 г. тогавашният лекар на Белия дом Рони Джаксън увери на изненадваща пресконференция, че милиардерът републиканец "има невероятно добри гени". "Той е способен да изпълнява функциите си. Смятам, че ще остане до края на мандата си и дори до края на още един мандат, ако бъде преизбран", добави той в разрез с обичайната сдържаност и строгост, към която се придържат военните медици.

Малко след това Тръмп обяви назначението на адмирал Джаксън начело на министерството по въпросите на ветераните, но Джаксън в крайна сметка оттегли кандидатурата си, припомня АФП.

Доналд Тръмп не пие алкохол и не пуши, а предпочитаният от него вид физическо натоварване е голфът.